ویژگی بالابرهای هیدرولیکی

بالابر هیدرولیکی سازه ای فلزی و مختص به خودش را دارد که نیازی به ساخت سازه دیگر در محل نصب بالابر ندارند. در سازه فلزی بالابر هیدرولیکی از ریل های T شکل در ابعاد T9 و T16، که محل عبور کابین دستگاه را بطور کامل روغن کاری می کند، قرقره های هدایت کننده جابه جایی کابین استفاده شده است. 

ایمنی بالا از ویژگی های بارز آسانسورهای هیدرولیکی است. نیروی محرکه بالابر هیدرولیکی، روغن هیدرولیک، جک هیدرولیک و سیستم هیدرولیک موجب می شود کاربر با اطمینان خاطر از انواع  بالابر استفاده نماید. امکانات و تجهیزات بالای بالابر هیدرولیکی باعث شده همواره مورد استقبال زیاد از سوی کاربران و مشتریان قرار گیرد.

کاربرد و عملکرد انواع بالابر هیدرولیکی

بالابر هیدرولیکی سکویی کاری است برای جا به جایی و حمل افراد یا تجهیزات که در ارتفاعات بارگیری می کند. آسانسور دارای دسته بندی های مختلف در زمینه های گوناگون می باشد؛ بعنوان مثال در زمینه مکانیزم و عملکرد دارای دو نوع اصلی، آسانسور هیدرولیک و آسانسور کششی و در زمینه کاربرد دستگاه دارای دو نوع کلی متحرک و ثابت است. هدف ما از این مقاله معرفی نوع هیدرولیکی آن است.

سیستم هیدرولیک و کاربرد این سیستم در بالابر هیدرولیکی 

از نیروی هیدرولیکی می توان برای ضرب و تقویت نیروی اولیه استفاده کرد. اجزای اصلی سیستم هیدرولیک شامل: موتور الکتریکی، شیر برقی، نوعی جک هیدرولیک و روغن هیدرولیک است. بنابراین فرستنده اصلی نیرو، سیال است که معمولاً روغن هیدرولیک است و در یک مخزن قرار دارد. روغن با نیروی محرکه اولیه درون جک هیدرولیک فشرده شده و باعث باز شدن آن می شود. جک هیدرولیک از یک سیلندر و یک پیستون تشکیل شده است که در داخل آن حرکت می کند.

وقتی روغن وارد سیلندر جک هیدرولیک می شود فضای پیستون کم شده و از آن خارج می شود. زمان ورود و خروج روغن به جک توسط شیر برقی کنترل می شود. در بالابرهای هیدرولیکی انتهای جک پیستون به سکو متصل می شود و با باز و بسته شدن آن سکو بالا و پایین می شود.

بالابر هیدرولیکی چگونه کار می کند؟

بالابر هیدرولیکی

این نوع بالابر بر اساس یک اصل مهم کار می کند برای صعود، پمپ فشار روغن را افزایش می دهد و آن را به داخل سیلندر هل می دهد و پیستون متصل به بدنه اصلی آن (که دستگاه بالابر را هل می دهد، دستگاه را بالا می کشد و دستگاه را به سمت بالا هل می دهد).

برای پایین آمدن، سوپاپ باز می شود و روغن اجازه می دهد دوباره وارد مخزن شود و توسط گرانش واگن بالابر به عقب رانده شود. با بسته شدن شیر روغن فقط می تواند از مخزن به داخل سیلندر جریان یابد. وقتی شیر باز است، روغن فقط می تواند از سیلندر به مخزن برگردد.

کنترل های موجود در کابین آسانسور (بالابر هیدرولیکی) پمپ را روشن کرده و روغن را به حرکت در می آورد. وقتی به پایین می رسد، پمپ خاموش می شود و بالابر بالای پیستون قرار می گیرد و روغن در سیلندر گیر می کند. موقعیت، اندازه و عملکرد سیلندر می تواند یکی از دو گزینه "خالی" یا "بدون سوراخ" باشد.

انواع بالابر هیدرولیکی | بالابر هیدرولیک ثابت

این نوع دستگاه شامل مونتاژ هیدرولیک، ساختار اصلی و سکو است. ظرفیت حمل بالابر ثابت می تواند بین 200 کیلوگرم تا 20 تن و ارتفاع جابجایی تا 20 متر باشد. این ها شامل بالابرهای ثابت، بالابر خانگی، بالابرهای فروشگاهی و بالابرهای هیدرولیکی است که همه عملکردهای مشابهی دارند. 

در بالابر هیدرولیکی ثابت، ساختار اصلی معمولاً بر روی دیوار نصب می شود. سکو در اثر ساختار ایجاد شده توسط سیستم هیدرولیک در جهت سازه اصلی بالا و پایین می شود. بالابر باری ساده ترین نوع است و معمولاً ظرفیت حمل بالایی دارد. بالابر فروشگاه برای حمل بار یا افراد در ابعاد و ظرفیت های کوچک طراحی شده است. از آسانسور خانگی برای حمل افراد در طبقات یک ساختمان مسکونی کوچک استفاده می شود.

 

تفاوت بالابر هیدرولیکی و بالابر هیدرولیکی ثابت شامل تجهیزات و امکانات آن است. آسانسور هیدرولیک دارای یک کابین مجهز است و در واقع کاملاً شبیه آسانسور کششی معمولی با همان امکانات و تجهیزات است که در آن از سیستم هیدرولیک استفاده شده است. با این تفاوت که دیگر به اتاق یا موتورخانه خاصی احتیاج ندارد و ایمنی بالاتری دارد و می تواند ظرفیت بیشتری را جابجا کند، در مقابل سرعت و ارتفاع حرکت آن در مقایسه با آسانسور کششی کمتر است. حداکثر سرعت آن ها تا یک متر در ثانیه است در حالی که سرعت انتقال در آسانسور کششی تا 12 متر در ثانیه است.
بالابر هیدرولیکی

بالابر هیدرولیکی متحرک

بالابر هیدرولیکی مدل متحرک یک وسیله صنعتی است که برای جابجایی افراد و ابزارها برای کاربرد های صنعتی و تعمیراتی استفاده می شود. کاربرد اصلی آنها در مکان هایی مانند کارخانه ها، سوله ها، انبارها، پروژه های عمرانی، اراضی کشاورزی و باغی، اماکن مذهبی بزرگ، اماکن ورزشی و غیره است. 

به عنوان مثال در صورت نیاز به تعویض چراغ های سقف به یک سوله صنعتی، استفاده از وسایلی مانند نردبان امکان پذیر نیست زیرا آنها از ارتفاع دسترسی و ایمنی لازم برخوردار نیستند و کاربر نمی تواند تجهیزات لازم برای تعمیرات را از نردبان، بنابراین آسانسور متحرک بهترین گزینه است.

بالابر هیدرولیکی همانطور که از نام آن پیداست، می توان آن را از طریق سطح به نقطه مورد نظر منتقل کرد. بالابر متحرک مجهز به چرخ های متحرک است که مستقیماً به شاسی دستگاه متصل شده و به وسیله آن ها بر روی زمین حرکت داده می شوند و بیشتر آن ها توسط وسیله نقلیه می توانند بکسل شوند. البته برخی از انواع این دستگاه خودران هستند و به موتور دیزلی یا باتری مجهز هستند. ظرفیت حمل آن ها از 100 تا 500 کیلوگرم متغیر است و می تواند با بالابر تا 20 متر بلند شود.
بالابرهیدرولیکی

بالابر هیدرولیکی سیار دارای انواع دکل، آکاردئون، بوم، مفصلی و عنکبوتی است. در نوع دکل، که به آن آسانسور ریلی نیز گفته می شود، یک یا چند ستون وجود دارد و ریل های متحرک به این ستون ها متصل می شوند. ریل ها با نیروی جک هیدرولیک باز شده و کابین دستگاه را بالا می برند. بالابر آکاردئونی، معروف به لیزر یا قیچی، دارای چندین بازوی قدرتمند است که به صورت متقابل به هم متصل شده و با قدرت جک هیدرولیک باز و بسته می شوند. با باز شدن بازوها، کابین دستگاه که در بالای آن ها قرار دارد، به سمت بالا هدایت می شود و دستگاه بالا می رود.

ظرفیت حمل این نوع بالابرها نسبت به سایر بالابر های سیار بیشتر است. بالابر بوم متشکل از یک شاسی و یک بوم تاشو است که روی شاسی سوار شده و یک سبد به انتهای بوم متصل شده است. آسانسور مفصلی کاملاً شبیه به آسانسور بوم است با این تفاوت که بوم در یک یا چند نقطه بیان می شود و نقاط بیشتری را پوشش می دهد. لیفت عنکبوتی همانند بالابر مفصلی عمل می کند، با این تفاوت که بلندتر است

 

تنظیمات
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
1 + 5 = ?

مقالات و مطالب